Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Серпня 2024

Понад 80% українських шкіл мають генератори, але їх недостатньо для організації повноцінного навчання – МОН

Понад 80% українських шкіл уже мають генератори. Крім того, органи місцевої влади, готуючись до зими, продовжують їх закуповувати.

Про це йдеться у відповіді Міністерства освіти і науки України на запит журналістів медіа Hromadske.

У МОН також розповіли, що цих генераторів “недостатньо для повноцінної організації освітнього процесу з використанням усієї потрібної техніки”. Проте їхньої потужності має вистачити для “очних зустрічей учителів з дітьми” у школах.

Раніше ми розповідали, що МОН оприлюднило план комплексної політики “Школа офлайн”. Вона, зокрема, покликана сприяти поверненню якомога більшої кількості учнів і учениць в офлайн.

Очне навчання, на думку фахівців МОН, – це найкращий варіант. Адже, перебуваючи в школі, “діти будуть в однакових умовах”, у той час, як вдома відключення електроенергії можуть відбуватися в різний час.

У МОН також розповіли, що в разі тривалих відключень школи мають право “підлаштувати” освітній процес під ситуацію, яка виникне.

Для учнів і учениць, заклади освіти яких не мають укриттів (або безпекова ситуація в їхньому регіоні не дає змоги навчатися офлайн), розглядають варіант асинхронного дистанційного навчання.

Нагадаємо, що цьогоріч частину коштів освітньої субвенції спрямували на будівництво / реконструкцію 57 укриттів у ЗЗСО. Крім того, громади закуповуватимуть автобуси, на яких школярі й школярки зможуть їздити на навчання до шкіл, що вже мають сховища.

Читайте також:Уроки з 10 години й повернення в онлайн: ймовірні варіанти змін через відключення електроенергії”.

Титульне фото: “Вечірній Київ”


Обговорення