Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Серпня 2024

У Черкасах запровадять 6-денний навчальний тиждень

У Черкасах для школярів і школярок запровадять 6-денний навчальний тиждень. Додаткові уроки в суботу потрібні для того, щоб у випадку масштабних відключень електроенергії взимку мінімізувати освітні втрати учнів і учениць.

Про це в коментарі “Суспільному” розповів директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Богдан Бєлов.

За його словами, шестиденне навчання в школах міста вводять, аби діти змогли пройти якомога більше навчального матеріалу в період року, коли світловий день довший.

“У грудні може бути темно, і якщо будуть відключення електроенергії, то, відповідно, здійснювати освітній процес буде набагато складніше. Тому ухвалили рішення, що в суботу буде навчання”, пояснив він.

Крім того, як повідомив Богдан Бєлов, для черкаських школярів і школярок у першому семестрі скасують осінні канікули. Водночас зимовий відпочинок для учнів і учениць буде тривалішим.

“Осінніх канікул не буде, оскільки вони відбуваються, коли світловий день довший. Зимові канікули, – коли світловий день коротший. Це зробили, аби оптимізувати навчальний процес і якомога більше навчального плану викласти в першому семестрі. Це вимушена дія”, – додав він.

Нагадаємо, що в департаменті освіти Полтавської обласної військової адміністрації раніше повідомляли, що 4 громади області також планують запровадити 6-денне навчання в школах:

  1. Великорублівська ОТГ;
  2. Зіньківська ОТГ;
  3. Нехворощанська ОТГ;
  4. Пришибська ОТГ.

Раніше ми розповідали, що в Житомирі також розглядають можливість запровадження в школах 6-денного навчального тижня.

Читайте також: ““Рішень дуже багато”: Андрій Сташків розповів, як відбуватиметься навчання в українських школах у разі блекаутів”.

Титульне фото ілюстративне: Марія Брикимова, ГО “Смарт освіта”, Київський ліцей №157


Обговорення