Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

24 Серпня 2024

МОН опублікувало лист про організацію 2024/2025 навчального року

Перший урок у новому навчальному році в МОН пропонують присвятити вшануванню пам’яті захисників і захисниць України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Переглянути лист можна за посиланням або нижче.

Виписали для вас основні пункти з листа.

  • Під час підготовки першого уроку педагоги можуть послуговуватися методичними рекомендаціями від Українського інституту національної памʼяті за посиланням.
  • У МОН нагадали, що 13.08.2024 ухвалено постанову Кабінету Міністрів України № 926 “Про реалізацію експериментального проєкту щодо створення в будівлях і спорудах закладів освіти захищених просторів (приміщень для фізичного захисту)”. Облаштовувати простори можна в підвальних, цокольних приміщеннях та, як виняток, на перших поверхах “лише в закладах освіти, розташованих на території територіальних громад із задовільним та помірним рівнем ризику безпеки в системі освіти”. Натомість у міністерстві акцентують, що це тимчасове рішення, яке не позбавляє директорів та управління/департаменти освіти від облаштування захисних споруд цивільного захисту, які відповідають законодавству.
  • Пріоритет діяльності МОН, органів місцевої влади – відновлення доступу до очної освіти для якомога більшої кількості дітей там, де це дозволяє безпекова ситуація. У межах реалізації політики “Школа офлайн” МОН розробило Порядок та умови здобуття загальної середньої освіти в комунальних закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні. Вони затверджені наказом №1112 (положення, викладені в порядку, мають бути реалізовані на початок 2025/2026 навчального року. У цьому році вони можуть бути запроваджені в тих регіонах, де це дозволяє безпекова ситуація та створені безпечні умови для всіх учасників освітнього процесу). Натомість наказ №850 було скасовано.
  • У МОН також акцентували “на важливості застосування індивідуального підходу до кожного учня/учениці в найкращих інтересах дитини для дотримання її права на продовження здобуття освіти”.
  • Також у міністерстві нагадали, що в актуальних умовах перманентного виклику для всієї системи освіти при виборі формату проведення уроків питання безпеки є ключовим у діяльності керівників усіх рівнів.
66c89a7ec958d706189619

Нещодавно ми також розповідали про ТОП-10 освітніх змін, які чекають на учнів і вчителів у новому навчальному році.

Титульне зображення: автор – Roma Korolev (kaer logo), dribbble.com


Обговорення