Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Серпня 2024

У росії в екзамен з історії для 11-класників додали питання про війну в Україні

Федеральний інститут педагогічних вимірів російської федерації опублікував демонстраційні варіанти Єдиного державного екзамену з історії на 2025 рік. У ньому, зокрема, є питання про війну в Україні та тимчасово окуповані території.

Про це повідомило російське інтернет-видання “Верстка”.

Питання про війну в Україні й ТОТ вперше з’явилися в російському Єдиному державному екзамені з історії у 2023 році. Тоді випускникам пропонували розмістити в хронологічному порядку:

  • підписання “договорів про прийняття “ДНР” і “ЛНР”;
  • “входження Запорізької та Херсонської областей до складу росії”,
  • запуск першої у світі атомної електростанції;
  • здійснення Магелланом навколосвітньої подорожі.

В одному із завдань демонстраційного варіанту іспиту на 2025 рік російських старшокласників просять співвіднести географічні об’єкти з історичними подіями та датами. Зокрема, одинадцятикласники мають вказати, що “місто Херсон увійшло до складу рф у 2020-х роках, у період проведення “СВО””.

В іншому питанні випускникам потрібно встановити відповідності між історичними подіями та їхніми учасниками. Серед варіантів є Володимир Жога – командир батальйону “Спарта” у так званій “ДНР” (загинув у березні 2022 року). Його прізвище учні мають пов’язати з так званою “Спеціальною військовою операцією”.

Читайте також: “Окупанти планують активніше залучати “казаків” для навчання учнів на ТОТ”.

Титульне фото: російське пропагандистське видання yk24.ru


Обговорення