Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Серпня 2024

Школи запрошують взяти участь в апробації підручників для 8 класу “НУШ”

Стартував добір закладів загальної середньої освіти для проведення апробації підручників для 8 класу “НУШ” у 2024–2025 навчальному році. Процедура дасть змогу дослідити й підвищити якість навчальної літератури для українських школярів і школярок.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Згідно з пунктом 4 статті 75 Закону України “Про освіту”, навчальна література, яку видають коштом державного бюджету й використовуватимуть в освітньому процесі, має пройти обов’язкову апробацію. Докладніше про порядок процедури читайте за посиланням.

Організаційні та науково-методичні заходи для проведення апробації з серпня 2024 року здійснюватиме Український інститут розвитку освіти”. [Нагадаємо, що раніше цим питанням опікувався Інститут модернізації змісту освіти. Про те, що не так з ІМЗО ми докладно розповідали в цій публікації. А нещодавно стало відомо про укладання інститутом угод з ТОВ “Видавництво Атлант” (без тендерів). Журналісти NGL Media зʼясували, що вартість поліграфічних послуг у калькуляції “Атланту” завищена щонайменше у два рази].

Апробація підручників / посібників, за якими вже у 2025–2026 році навчатимуться учні й учениці 8-х класів “НУШ”, розпочнеться 2 вересня 2024 року й триватиме до 1 січня 2025 року.

Школи, які хочуть взяти участь в апробації, мають до 29 серпня 2024 року надіслати документи за переліком:

  • заяву від ЗЗСО, підписану директором / директоркою школи, з гарантією того, що апробацію проводять в повному обсязі й належним чином (зразок),
  • заяву вчителя / вчительки, який / яка бере участь в апробації (зразок),
  • згоду вчителя / вчительки, який / яка бере участь в апробації, на оброблення персональних даних (зразок),

на фізичну адресу УІРО: вул. Митрополита Василя Липківського, 36, 03035, Київ, Україна. Або на електронну пошту: [email protected].

У МОН звертають увагу, що участь педагога в апробації враховують під час проходження атестації як “участь у процедурах і заходах, пов’язаних із забезпеченням якості освіти та впровадженням інновацій, педагогічних новацій і технологій у системі освіти”.

З докладною інформацією про апробацію можна ознайомитися на сайті УІРО у відповідному розділі.

Читайте також: “Затверджено наказ про зміни в апробації підручників: графік, перелік літератури, відповідальність на УІРО”.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення