Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Серпня 2024

Там, де це можливо, діти мають повернутися до очного навчання – Володимир Зеленський

Якомога більше дітей, які мешкають в умовно безпечних регіонах України, мають цьогоріч повернутися до очного навчання.

Про це 28 серпня у вечірньому відеозверненні повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Він також розповів, що вже провів нараду з урядовцями щодо підготовки закладів освіти до нового навчального року. За словами Володимира Зеленського:

  • Кабінет Міністрів,
  • обласні державні адміністрації,
  • органи місцевого самоврядування,

мають забезпечити всі необхідні умови для повернення в офлайн учнів і учениць там, де це можливо з огляду на безпекову ситуацію.

“Усі урядовці мають чіткі завдання – максимальна кількість відкритих шкіл і необхідні для цього рішення. […] Це – стратегічний пріоритет, збереження нормальності в Україні, збереження можливостей для дітей здобувати нормальну освіту”, – додав президент.

Нагадаємо, що нещодавно Міністерство освіти і науки України затвердило наказ № 1112 “Про затвердження Порядку та умов здобуття загальної середньої освіти в комунальних ЗЗСО в умовах воєнного стану в Україні”. Він є частиною комплексної політики “Школа офлайн”. Які зміни стартують 1 вересня 2024 року, а які МОН відкладає на 2025-2026 навчальний рік, читайте за посиланням.

Раніше ми також розповідали, що, за даними МОН, нині в Україні приблизно 1 500 шкіл працюють повністю дистанційно. У таких ЗЗСО навчаються 500 тисяч учнів і учениць.

Читайте також: “МОН опублікувало лист про організацію 2024/2025 навчального року”.

Титульне фото ілюстративне – ГО “Смарт освіти”, гімназія №75


Обговорення