Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Вересня 2024

Маскування тварин в океані: канадські океанологи запрошують дітей і дорослих в онлайн-експедицію підводним світом

11 вересня відбудеться безплатна онлайн-зустріч із канадськими океанологами з центру вивчення океану Ocean Wise, яку організовує ГО “Смарт освіта”.

Подія розпочнеться 11 вересня о 18:00 за Києвом.

Приєднатися можна за цим посиланням. Пароль для доступу – smart.

Звертаємо вашу увагу, що максимальна кількість учасників – 100 осіб.

Вік учасників не обмежений. Мова зустрічі – англійська.

Океан – це таємничий світ, який приховує безліч загадкових і унікальних мешканців. Утім, аби вижити під водою, багато видів ссавців, риб, молюсків та інших стали справжніми майстрами маскування.

Для дрібніших створінь така здатність дає змогу уникати потенційних небезпек. Наприклад, напівпрозорі плавці листяного морського дракона дуже схожі на водорості, у яких він мешкає, через що хижаки не помічають рибу.

Інші підводні мешканці використовують камуфляж, щоб перехитрити свою здобич, як-от риба-крокодил. Вона маскується на піщаному дні й годинами підстерігає крабів чи гольянів, які пропливають повз.

Під час онлайн-подорожі з канадськими океанологами діти та дорослі дізнаються, як підводні мешканці можуть змінювати свої форму й колір, а також з’ясують, чому восьминогів по праву називають справжніми асами маскування.

Крім того, учасники й учасниці онлайн-зустрічі зможуть не лише поглибити свої знання про океан, а поставити питання дослідникам із Ocean Wise.

Читайте також: ““Україна розмовляє англійською”: розклад на 9 – 15 вересня”.

Титульне фото: ГО “Смарт освіта”

____________________________

Зустріч відбувається в межах проєкту “Україна розмовляє англійською”. Проєкт здійснює ГО “Смарт освіта” в партнерстві з ГО Classrooms Without Walls.


Обговорення