Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Вересня 2024

росіяни агітують школярів тимчасово окупованого Старобільська йти на війну

У тимчасово окупованому Старобільську, що на Луганщині, російська влада агітує школярів іти на війну проти України. Кожному, хто підпише контракт із міністерством оборони рф обіцяють понад 2 мільйони рублів на рік і повний соціальний пакет.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

У ЦНС додали, що листівки з пропозиціями доєднатися до лав збройних сил росії окупаційна влада розповсюджує у школах міста, намагаючись маніпулювати свідомістю підлітків і подаючи війну як почесний обов’язок і шлях до так званого “героїзму”.

“Вони нав’язують ідею, що участь у війні – це можливість “захищати Батьківщину”, приховуючи реальну мету – використовувати молодь як гарматне м’ясо в агресивній війні проти України. Особливо цинічно це виглядає на тлі того, що підлітків залучають до пропаганди війни, ще до досягнення повноліття”, – йдеться в повідомленні.

У Центрі національного спротиву також нагадали, що на всіх, хто пішов на співпрацю із російською окупаційною владою, чекає відповідальність, а також закликали українців повідомляти про колаборантів через анонімний чат-бот.

Раніше ми розповідали, що у росії в екзамен з історії для 11-класників додали питання про війну в Україні.

Титульне фото: російське пропагандистське видання “Вести образования”


Обговорення