Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Вересня 2024

Для дітей створити мобільну освітню гру “Рятівничок”

Для школярів і школярок створити мобільну освітню гру “Рятівничок”. У ній діти зможуть відчути себе в ролі справжніх героїв-вогнеборців і засвоїти правила пожежної безпеки.

Про це під час презентації застосунку в Києві розповів директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Олександр Чекригін, передає “Укрінформ”.

Завантажити гру всі охочі можуть за посиланнями:

У “Рятівничку” гравці можуть переглянути 6 освітніх відео та пройти 10 рівнів-”викликів”, які допоможуть:

  • засвоїти навички реагування на різного роду небезпеки;
  • навчитися через ігровий процес основам пожежної безпеки;
  • навчитися правил поведінки під час надзвичайних ситуацій.

У застосунку користувачі й користувачі можуть обрати зовнішній вигляд та ім’я для свого персонажа, а також для його пожежного авто. Допомагатиме гравцям в інтерактивних місіях (гасінні пожеж, евакуації та наданні першої допомоги) робот Арбі.

Після успішного проходження рівнів діти отримуватимуть ігрову валюту, яку можна буде витратити на нове спорядження й оновлення зовнішнього вигляду персонажа та його пожежного авто.

Крім того, користувачі й користувачки, які пройдуть усі рівні гри з максимальним рахунком (зберуть три зірочки за кожен рівень), зможуть отримати:

  • сертифікат від ДСНС, який дає право на екскурсію пожежною частиною;
  • інші подарунки від рятувальників.

“Із цим сертифікатом діти можуть прийти до свого вчителя, який викладає ОБЖ, і разом із ним організувати екскурсію в пожежну частину”, – розповіли розробники.

Учнів і учениць також закликали надсилати авторам гри на електронну пошту по 3 рекомендації для покращення застосунку: [email protected].

“Як приз найкращим трьом рекомендаціям, тобто одній людині, яка їх надішле, буде подарунок у Steam-і [ігрова онлайн-платформа – ред.], а саме – гра. Ми зв’яжемося з вами через ту пошту, з якої ви нам напишете”, – додали розробники.

Читайте також: ““Впізнавай загрозу, навчай правил, допомагай громаді”: для підлітків і дорослих створили освітній курс про мінну небезпеку”.

Титульне фото й фото в тексті: ДСНС


Обговорення