Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Березня 2021

Онлайн-фестивалі освітніх альтернатив “ВільнОсвіта. Свобода вибору. Вибір свободи.”

Цього непростого року шкільна система зазнає дошкульної критики. Конструктивна критика, звісно, - це перший крок до змін. І до неї дослухаються. Але наївно сподіватися, що зміни ці відбудуться миттєво. А діти ростуть прямо зараз.

Що ж робити, якщо ви зрозуміли, що шкільна класно-урочна система наразі не відповідає запиту вашої сім’ї?

Наше законодавство дає сім’ям змогу організувати навчання дітей в інший спосіб. У кожної дитини в Україні є можливість не відвідувати школу, натомість сім’я може надати перевагу приватному, альтернативному закладу освіти, вчити дітей самостійно, залучати третіх осіб (педагогів, репетиторів). І для цього вам не потрібні жодні особливі причини чи документи, тільки бажання та одна заява.

Далеко не всюди у світі є така свобода, у багатьох країнах активісти десятиріччями прагнуть досягти такого рівня свободи для дітей і батьків.

В Україні дитина може опановувати шкільну програму в комфортному для неї та її батьків темпі та на комфортному рівні, усі навчальні матеріали є у вільному доступі. Кілька разів на рік дитина тестуватиметься у звичайній школі й щороку отримуватиме табель, тож навіть ЗНО можна скласти, не відвідавши жодного шкільного уроку.

Дізнатися більше про те, навіщо люди обирають такі нестандартні шляхи, які є нюанси документального оформлення, атестації та інші подробиці можна прямо зараз на безплатному онлайн-фестивалі освітніх альтернатив “ВільнОсвіта. Свобода вибору. Вибір свободи.”, що проводиться з 15 березня до 15 квітня 2021 року.

На фестивалі для українських батьків виступатимуть провідні світові експерти: від професора психології Бостонського університету до родини засновників найстарішої демократичної школи світу (з Великої Британії), якій у 2021 виповнилося 100 років.

Організатори фестивалю - команда активістів-волонтерів із різних міст (Київ, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ, Ужгород, Івано-Франківськ, Дніпро, Кривий Ріг, Херсон). Виявляється, тисячі українців обрали для своїх дітей альтернативні методи здобуття шкільної освіти. Вони мають досвід і готові ним ділитися.

Основна мета фестивалю:

Підтримка для тих, хто шукають власний освітній шлях.

Для кого:

Для батьків та вчителів, які шукають альтернативні шляхи освіти.

- Ви зрозуміли, що в школі вас щось не влаштовує, але поки тільки це обмірковуєте?

- Ви пішли з системи, але ще не визначилися з власною освітньою траєкторією?

- Ви вже визначилися, яким шляхом йтимете, але вам потрібна підтримка однодумців?

- Ви заснували свою школу / простір / проєкт / блог … і вже стали експертом в альтернативній освіті?

Не важливо, на якому етапі ви зараз перебуваєте, - цей контент буде для вас підтримкою й дасть поживу для роздумів!

Формат:

На фестивалі “VilnOsvita 2.1 Свобода вибору. Вибір свободи” ми пропонуємо:

  • послухати спікерів-експертів, доторкнутися до людей, які успішно практикують різні види альтернативи, живуть і дихають своїми проєктами;
  • відчути свою причетність до великого міжнародного співтовариства альтернативщиків із величезним досвідом;
  • побути серед людей, які бачать недосконалість системи і не тільки критикують її, але й діють, змінюють своє життя;
  • отримати свіжі “зачіпки” для роздумів.

На вас чекають безплатні онлайн-ефіри тричі на тиждень двох різних форматів:

1) інтерв’ю з експертами в галузі альтернативної освіти з усього світу (пряма трансляція + запитання в текстовому форматі);

2) тематичні дискусії на актуальні теми у відкритій zoom-кімнаті для всіх, кого цікавить запропонована тема.

Доступ до фестивалю:

Ефіри фестивалю безплатні та доступні всім охочим. Вони будуть транслюватися прямо в дискусії події на Facebook у реальному часі, а після ефіру запис буде доступний на YouTube-каналі та в тематичних соціальних спільнотах.

Місце

онлайн

Час

15 березня–15 квітня

Організатор

VilnOsvita

Вартість

безплатно

Хочу на подію

Обговорення