Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

Недистанційна освіта під час карантину: 10 фактів про те, як в Індії учні навчають учнів

Якщо учень не має смартфону, комп’ютера чи доступу до інтернету – це не має залишити його без освіти в час, коли школи закриті на карантин, а вчителі працюють дистанційно. Тому в Індії з’явилася ініціатива “Village Learning Circles” (VLC). Вона об’єднує учнів, які проводять уроки в малих групах для молодших дітей та однолітків.

“Нова українська школа” зібрала найцікавіші факти про такий формат навчання.

1. Ініціатива проводити уроки учнями для учнів з’явилася, коли в Телангані, одному зі штатів Індії, почався карантин і закрили школи, але все ще дозволялися невеликі групові зібрання.

2. VLC розпочали учні інтернатних закладів, які мають найбільші ризики залишитися без освітніх послуг.

3. Учні проводять уроки в будь-яких доступних місцях: удома, у церквах, громадських центрах і навіть на полях.

4. Кожен VLC складається з 5–15 учнів. Уроки тривають 2–3 години на день за розкладом.

5. Крім звичайних занять, учні проводять вікторини, пишуть есе, влаштовують мистецькі змагання та організовують гуртки.

6. Учні, які відвідують VLC, суворо дотримуються карантинних обмежень: носять маски, миють руки з милом або обробляють їх антисептиком, зберігають дистанцію.

7. Вчителі віддалено моніторять заняття VLC і дають учням, які ведуть уроки, поради щодо педагогічних методів, завдань та проєктної роботи з огляду на відмінності учнів та їхні здібності.

8. Понад 10 тисяч VLC з’явилися в Телангані до липня 2020. До навчання були залучені понад 50 тисяч учнів. 5800 учнів працювали вчителями.

9. Двоє лідерів найкращих VLC отримали як нагороду за свою роботу смартфони від TSWREI Society (урядова організація Теленгани, яка займається школами-інтернатами).

10. У липні з’явилася пропозиція проводити Village Fitness Circles (VFC) разом із VLC, щоби забезпечити безперервність занять фітнесом та спортом під час карантину. VLC перетворюються на VFC, коли фізичні навантаження виконуються дітьми для посилення навчальної діяльності. Заняття фітнесом включають аеробіку, йогу, бойові мистецтва, зумбу, гімнастику тощо.

Джерела:

  1. Village Learning Circles (VLCs)
  2. Village Learning Circles big hit among students in Warangal
  3. Telangana’s ‘village learning circles’ are helping students amid the COVID-19 pandemic

Надія Швадчак, “Нова українська школа”

Фото: tswreis.in

Матеріали за темою

Обговорення