Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Липня 2023

10-й Чілдрен Кінофест оголосив переможців фестивалю та дитячого кіноконкурсу

9 липня завершився 10-й ювілейний Чілдрен Кінофест. Цього року фестиваль дитячого та підліткового кіно стартував 30 червня та проходив у гібридному форматі, охопивши кінотеатри 10-ти найбільших міст України: Києва, Львова, Одеси, Дніпра, Полтави, Вінниці, Житомира, Луцька, Хмельницького та Чернігова. Загалом кінотеатри зібрали у своїх залах понад 18 000 глядачів і глядачок.

Про це “Новій українській школі” повідомили організатори фестивалю.

Ґран-прі Чілдрен Кінофесту здобула іспанська комедія “Душа команди”, яка отримала від глядачів 4,69 бала з 5. У фільмі йдеться про черницю, яка стала свідком витівок учнів школи-інтернату й заснувала там футбольну команду, аби впоратися з юними розбишаками.

Переможці Дитячого кіноконкурсу

Крім того, у межах фестивалю відбувся Дитячий кіноконкурс. Уже всьоме організатори отримували заявки на участь від конкурсантів з усієї України. Загалом учасники надіслали понад 100 стрічок, серед яких судді обрали 20 фіналістів.

Суддями цьогорічного Дитячого кіноконкурсу стали українські кінематографісти: режисерка анімаційного фільму “Мавка. Лісова Пісня” та авторка мультсеріалу “Пес Патрон” Олександра Рубан, режисер і сценарист стрічки “Памфір” Дмитро Сухолиткий-Собчук та акторка Римма Зюбіна, відома за роботами “Гніздо горлиці” та “Люся Інтерн”.

Результати:

  • Ґран-прі та нагороду в розмірі 10 тисяч гривень отримала картина “Вниз по скелі” 13-річного Матвія Глазунова з міста Мукачево (Закарпатська область). Матвій не вперше стає переможцем Дитячого кіноконкурсу – у 2021 році він здобув перемогу з роботою “Мелісса”, а минулого року виборов приз за найкращий анімаційний фільм у віковій категорії 11-14 років із роботою “Чорний лютий”.
  • Найкращим анімаційним фільмом у категорії 7-10 років стала “Казка про Галушку” Мирослави Троцької (8 років, м. Полтава). А в категорії 11-14 років – фантастична стрічка “У пошуках нового елемента” Михайла Білика (12 років, м. Дніпро).
  • Перемогу в номінації “Найкращий ігровий фільм” у категорії 7-10 років отримала сучасна казка “Червона Шапка” Влада Потатуєва (10 років, м. Вінниця). А в категорії 11-14 років – “Біженці з моря” Ярослава Булгакова (12 років, м. Фастів Київської області).
  • Приз глядацьких симпатій отримав анімаційний фільм “Подорож до Кукурудзяної країни” Назара Крайового (13 років, м. Черкаси).

Переглянути фільми-фіналісти скоро можна буде на YouTube-каналі Чілдрен Кінофесту.

Переможців нагородили на церемонії закриття фестивалю в Будинку кіно (Київ).

Наступного року Чілдрен Кінофест відбудеться традиційно після закінчення навчального року – з 31 травня до 9 червня.

Титульне фото: freepik.com


Обговорення