Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Серпня 2018

12-річний українець переміг у міжнародному екологічному конкурсі

12-річний Нікіта Шульга переміг у міжнародному екологічному конкурсі за проект з компостування відходів.

Про це повідомила у Facebook його мама Олена Шульга.

Нікіта став переможцем американського міжнародного конкурсу Eco-Hero Awards Action For Nature. Переможці  діти і підлітки, які роблять щось значуще для збереження природи. І в цьому році Нікіта в їхньому списку перший. А ще Україна вперше з’явиться на мапі переможців за 13 років існування конкурсу“, – написала вона.

Церемонія нагородження має відбутись 25 серпня у Сан-Франциско. Проте поки невідомо, чи Нікіта зможе вчасно отримати американську візу, оскільки організатори конкурсу допустили помилку в запрошенні.

“Сторона, що приймає, зробила в листі-запрошенні крихітну одруківку: “We are honoring Nikita for her work on composting waste in her school and encouraging other schools to do likewise. Congratulations!”. Бачите her замість his? Я цю одруківку не помітила, а візовий офіцер  так. І відправила справу на додаткову адміністративну перевірку. Сайт посольства каже, щоб я не переймалася, перевірка закінчиться протягом шістдесяти днів. Але через шістдесят днів нам в Сан Франциско вже буде не потрібно”, – зазначила мама Нікіти.

Раніше ми вже писали про проект Нікіти та його однокласниці Софії-Христини Борисюк “Компола”. Прочитати про їхній винахід можна в нашому матеріалі “Ліки для землі. Як семикласники запустили стартап із школою”.

Ілюстрація: скріншот презентаційного відео Нікіти для конкурсу


Обговорення