Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Березня 2023

15 кроків до української єдності: школярка з Дніпра створила проєкт про історію України

Одинадцятикласниця Дніпровського ліцею № 129 Марія Аршиннікова створила проєкт “15 кроків до української єдності”. Він покликаний розказати, що об’єднує українців.

Співзасновницею проєкту стала старша сестра Марії – Анна, яка є засновницею ГО “Будь в курсі”.

На сайті авторка стисло виклала історію України від часів Київської Русі до повномасштабного вторгнення росії. Крім української, матеріали можна переглянути англійською, іспанською, португальською та арабською мовами.

“У мене в голові просто з’явилася ідея сайту про історію України, бо до цього я не бачила єдиного ресурсу з послідовними та лаконічними матеріалами. Я збирала референси, потім почала шукати команду. Паралельно з навчанням в школі я залучала нових людей до проєкту, керувала командою істориків та райтерів. Разом ми розвивали ідею проєкту. Ми розпочали зі статей, а з часом вже перейшли до розробки технічної складової — з цим допомогла українська IT-компанія Clickable”, — розповіла Марія.

Сайт складається з 15 розділів, кожен з яких охоплює певний період в історії України. Тексти супроводжують ілюстрації, посилання на відео та статті. У планах — проводити офлайн-дебати чи дискусії на історичні теми для молоді, а також створювати ролики про взаємозв’язки України з іншими країнами, які б не лише показали майбутнє України європейським, а й минуле. Крім цього, Марія Аршиннікова хоче об’єднати українських істориків, які могли б співпрацювати з іноземними медіа – зокрема, надавали їм фахові коментарі.

Читайте також: “Готуємося до НМТ з історії України: вчимося на гривневих купюрах, залучаємо кумедні асоціації та розвиваємо наполегливість”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Зображення: сайт “15 кроків до української єдності”


Обговорення