Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

24 Березня 2023

2 500 окопних свічок, сітки й подушки для військових: як волонтерять у Лугинському ліцеї на Житомирщині

У Лугинському ліцеї в Житомирській області діти разом з учителями шиють подушки, плетуть маскувальні сітки й роблять окопні свічки на замовлення військових із передової.

Про це розповідає “Суспільне”.

За словами директора Лугинського ліцею Анатолія Цапука, допомогу військовим переважно доставляють самотужки, а коли це неможливо – передають з іншими волонтерами.

“Ми отримуємо замовлення на 20-30 подушок, дівчата збираються, відшиваємо й завозимо або передаємо”, – розповідає директор. Подушки покращують умови відпочинку українських військових.

Подушки для військових

Крім цього, колектив ліцею плете маскувальні сітки. Як зазначає секретарка закладу Олена Кириченко, замовлень дуже багато: “Це військові з нашого району. Загалом вже сплели понад 500 метрів маскувальних сіток. Також ми ще плели сітки на вулицях селища – збиралися місцеві жителі. Під вітром, під снігом виходили на вулицю – одні вішали, другі плели”. 

А ще в Лугинському ліцеї виготовили 2 500 окопних свічок. Учитель трудового навчання Юрій Букшук розповідає, що з початку повномасштабної війни вчителі, батьки, учні та жителі Лугин приносять до ліцею матеріали для виготовлення окопних свічок. Діти активно долучаються до роботи: ріжуть картон, формують ґніт. В окремому кабінеті вчителі заливають готові бляшанки із картоном гарячим парафіном.

Виготовлення окопних свічок

“Вони знають, куди йде їхня праця. Молодші швидше беруть участь, а старші більш відповідально та правильно роблять. Учнів потрібно контролювати і слідкувати, щоб усі правильно розкроїли картон та скрутили окопну свічку”, – говорить Юрій Букшук.

Кожну партію допомоги для воїнів учні ліцею доповнюють малюнками і листами з побажаннями.

Читайте також: “Бучанські школярі назбирали 117 тисяч гривень на дрон і далекомір для ЗСУ”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: “Суспільне”


Обговорення