Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Листопада 2023

48% українських дітей бояться гучних звуків, а 6% школярів і школярок зовсім не відвідують школу – результати опитування

62% українських матерів стверджують, що їхні діти стали свідками подій, пов’язаних із війною, або пережили їх. І хоч 73% з них оцінюють ментальное здоров’я своїх синів і доньок як “добре”, 48% хлопчиків і дівчаток бояться гучних звуків, а 37% проявляють дратівливість.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи “Рейтинг”, яке відбулося з 29 жовтня до 2 листопада 2023 року.

У дослідженні взяли участь 2 тисячі українських матерів дітей віком від 3 до 17 років з усіх регіонів держави, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування був відсутній український мобільний зв’язок.

За даними опитування, 25% матерів вважають своє місце проживання наразі небезпечним (на початку року цей показник був на рівні 21%).

Крім того, під час дослідження 8% вказали, що їм потрібна фінансова допомога, ще 14% потребують допомоги в забезпеченні необхідними продуктами харчування, а 13% – непродовольчої допомоги (одягу, предметів гігієни, ковдр тощо).

Соціологи також з’ясували: більшість українських матерів переконані, що можливість батьків розв’язувати питання, пов’язані з вихованням та розвитком дітей за останні півтора роки значно погіршилася. Про це заявили 54% респондентів. У той же час лише 15% опитаних відзначили покращення.

Крім того, соціологічна група оцінила відвідуваність шкіл та ефективність навчання дітей:

  • 94% матерів повідомили, що їхні діти навчаються очно чи за змішаною формою;
  • 6% зовсім не відвідують школу: 40% – через закриття закладу освіти і 60% – через стурбованість за безпеку дитини.

Раніше ми розповідали, що 63% відсотки батьків проти дистанційного навчання – дані опитування.

Титульне фото: “РБК-Україна”


Обговорення