Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Липня 2023

Апдейт по підручниках для 5, 6, і 7 класів НУШ: друк яких матеріалів можуть профінансувати партнери

Питання забезпечення підручниками школярів 5, 6 і 7 класів НУШ досі залишається гострим. Втім, цьогоріч ситуація краща, ніж перед початком минулого навчального року й частина підручників уже надрукована. Секретарка освітнього комітету Верховної Ради Наталя Піпа розповіла, хто із закордонних партнерів готовий надати підтримку в цьому напрямі.

За словами посадовиці, наразі ведуться перемовини про підтримку друку підручників з боку таких іноземних партнерів:

  • Швеція розглядає можливість фінансування видання навчальних матеріалів для 5 класу з іноземної мови (англійської, німецької та французької), а також посібників з інформатики для 5 і 6 класів;
  • з Європейський Союзом провели перемовини, щодо виділення коштів на підручники з української мови й технологій для 5 класу та підручників з мистецтва для 6 класу;
  • уряд Японії може долучитися до фінансування друку навчальних матеріалів з української літератури для 5 класу;
  • також за підтримки партнерів у 2023 році планують видати для 6 класу посібники з географії та підручники для учнів з особливими освітніми потребами.
  • найбільш складною ситуація залишається із забезпеченням 7 пілотного класу НУШ (7 758 учнів). За словами Наталі Піпи, коштів на друк підручників для семикласників наразі немає. Загалом для цього необхідно 44 мільйони гривень.

Читайте також: “Підручники для НУШ: чи будуть 5, 6 і 7 класи повністю забезпечені навчальними матеріалами цього року”.

Титульне фото: freepik.com.


Обговорення