Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Квітня 2023

Батьків і вчителів запрошують на онлайн-семінари про перехід дитини від дошкілля до школи

6, 13 та 20 квітня відбудеться серія науково-практичних семінарів про готовність дитини старшого дошкільного віку до систематичного навчання в школі.

Семінари спрямовані на забезпечення соціального та психологічного добробуту дитини на етапі переходу від дошкільної до початкової освіти, формування виваженої позиції щодо систематичного шкільного навчання дитини в умовах сучасної школи.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Подати заявку на участь у конференції можна за посиланням.

До участі запрошують науковців, практиків, управлінців закладів освіти, батьків дітей старшого дошкільного віку та початкової школи з усіх регіонів України.

У межах конференції відбудеться пленарне засідання та серія науково-практичних семінарів “Завтра в школу: навігатор для дорослих”.

Щочетверга – упродовж трьох тижнів квітня – педагогічна спільнота разом з батьками обговорюватиме актуальні питання щодо готовності дітей до навчання у школі.

Початок роботи – о 15:00.

6 квітня 2023 року учасники розглянуть такі питання:

  • як визначити готовність дитини до шкільного навчання;
  • правова база рішення батьків про вступ дитини до школи;
  • наукове обґрунтування проблеми готовності дитини до шкільного навчання.

YouTube-трансляція відбудеться за посиланням.

13 квітня 2023 року психолог розповість, як визначити готовність дитини до школи, надасть діагностичний інструментарій та методику щодо здійснення обстеження та обґрунтування результатів (посилання на YouTube-трансляцію).

20 квітня 2023 року учасники й учасниці розглянуть питання щодо вступу дитини а школу та її адаптації до шкільного життя (посилання на YouTube-трансляцію).

Читайте також: “Учителів запрошують подавати заявки на Global Teacher Prize 2023”.

Фото: Adobe Stock


Обговорення