Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Червня 2023

Батьки Кременчука вимагають обладнання укриттів для відновлення офлайн-навчання

У Кременчуці Полтавської області немає офлайн-навчання вже понад рік. Місцева влада пояснює це тим, що там погано обладнані укриття. Окрім шкіл, така сама проблема і з садочками – до червня 2023 вони не працювали, а тепер відкрилися частково, на неповний день.

Про це повідомила на своїй Facebook-сторінці народна депутатка України Інна Совсун.

“Щоб забезпечити рівні умови для жінок, треба відкрити садки та школи, щоб, окрім опіки над дітьми, жінка могла займатися іншими своїми справами, як мінімум – працювати”, – наголосила вона. Повна відмова від традиційної, офлайнової форми навчання в місті обмежує право матерів на працю.

За словами Совсун, міська влада ніяк не реагує на запити батьків, ігнорує їх і обласна рада, і всі, до кого зверталися.

“Жодних звітів, адекватних роз’яснень про ситуацію немає. Одна мама сказала: здається, ніби всі демократичні інструменти вичерпано, і в нас опускаються руки. Адже спочатку був ковід, діти нормально не вчилися 3 роки, а тепер – повномасштабна війна”, – додала депутатка.

Як зазначено в повідомленні, цьогоріч у Кременчуку профінансували ремонт укриття в одній зі шкіл – на понад 1 млн грн. Однак тепер цю школу хочуть закрити, а дітей – перевести на другу зміну до іншого закладу.

“Що цікаво, після нашої поїздки місцева влада раптом опублікувала інформацію про облаштування укриттів у школах та дитсадках міста. Раніше лунали відмовки – під час війни таке розголошувати небезпечно. Лупаймо сю скалу, руки опускати точно не варто”, – зауважила Інна Совсун.

Депутатка направила звернення щодо ситуації в Кременчуці до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та планує поінформувати міністра освіти і науки Оксена Лісового.

Читайте також: “Графіки чергування вчителів у шкільних укриттях Києва – фейк”.

Фото: ілюстративне – мер Кременчука Віталій Малецький дає роз’яснення громадськості, “Телеграфъ”


Обговорення