Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Червня 2022

Безпека в інтернеті: 5 порад, як уникнути негараздів

Проєкт #stop_sexтинг дав поради, як забезпечити безпеку приватних даних у інтернеті.

  • Сайти

Рекомендуємо зберігати в закладках браузера сайти та платформи, якими ви найчастіше користуєтеся. Зловмисники часто роблять копії популярних сайтів і викрадають приватні дані. У посиланні може бути маленька зміна, яку складно помітити.

  • Застосунки

Злочинці також створюють фейкові застосунки, що мають вигляд оригінальних. Завантажуйте застосунки лише з перевірених сайтів, звертаючи увагу на кількість завантажень і коментарі.

  • Посилання

Інколи в приватні повідомлення чи групові чати надсилають різні посилання, що можуть бути направлені на збір приватної інформації та мати вірусне походження. Якщо ви не очікуєте жодних посилань, то не відкривайте їх і запитайте автора повідомлення, для чого він це надіслав.

  • Повідомлення

Повідомлення на кшталт “Ви виграли приз, зателефонуйте за вказаним номером / надішліть ваші дані”, “Готові надати кошти для ваших потреб, зателефонуйте нашому оператору”, “За цим посиланням є вся інформація про тебе, перейди” та схожі тексти використовують злочинці для викрадення ваших приватних даних.

  • Перевірка запитів

Якщо в соціальних мережах хтось зі знайомих написав повідомлення чи пост про термінову потребу, зателефонуйте чи напишіть у іншій мережі цій людині для перевірки. Шахраї можуть викрадати доступ до акаунтів і поширювати інформацію про збори коштів, відправляти розсилку та вимагати гроші.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – VitalikRadko, Depositphotos


Обговорення