Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Листопада 2022

Брак гаджетів, обстріли й блекаути: у яких умовах працюють вчителі неподалік від лінії фронту

П’ятеро людей в одній кімнаті, один ноутбук на всіх – так працюють вчителі, що евакуювалися із Кам’янського Запорізької області, де ведуться активні бойові дії, до Приморського.  

Їхню історію розповіло “Суспільне”.

Кам’янське межує із тимчасово окупованою територією, тож Світлана Квас і Світлана Мітічкіна через постійні обстріли змушені були евакуюватися разом із родинами до Приморського. У це село теж часом “прилітає”, кажуть жінки.

Обидві освітянки продовжують працювати дистанційно зі своїми учнями, тож перед ним стоїть завдання: встигнути провести уроки, поки є електроенергія та стабільне інтернет-з’єднання.

“Ми продовжуємо працювати від своєї школи, але, чесно кажучи, це дуже складно, бо діти у нас з ООП – це діти слабкочуючі, діти з розладами аутистичного спектру – дуже складно працювати дистанційно“, – говорить Світлана Квас.

Частина її учнів – на тимчасово окупованих територіях, частина – в різних містах на підконтрольній території України або за кордоном.

Ситуація ускладнена тим, що обидві жінки мають синів-школярів, яким теж потрібно користуватися єдиним на п’ятьох людей ноутбуком. Проте ні виїжджати далі, ні припиняти освітню діяльність вчительки не збираються.

Читайте також:  ““Освіторія” планує відновити одну з пошкоджених шкіл: приймають заявки від ЗЗСО”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Зображення: DeepState


Обговорення