Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Червня 2024

Чому не варто заспокоювати дитячі істерики гаджетами

Діти, яких постійно заспокоювали гаджетами під час істерик, мають більше труднощів із регуляцією емоцій.

Про це йдеться у результатах дослідження, опублікованого в журналі Frontiers in Child and Adolescent Psychiatry, пише Українська правда.

Під час дослідження анкету заповнили понад 300 батьків дітей від 2 до 5 років. У результаті зʼясувалося, що коли батьки частіше використовували гаджети для заспокоєння істерик дітей, через рік такі діти показували гірші навички керування емоціями гніву та розчарування.

Провідна авторка дослідження, докторка з університету Етвеша Лоранда Вероніка Конок розповіла, що якщо батьки постійно пропонують дитині цифровий пристрій, аби істерика припинилася, то дитина не навчиться регулювати свої емоції. Для того, щоб вона цього навчилася, їй потрібна допомога батьків, а не цифрового пристрою.

Вчені радять батькам допомагати дітям розпізнавати почуття й навчити їх давати їм раду.

На основі наших результатів можна розробити нові методи навчання та консультування батьків. Якщо зросте обізнаність людей про цифрові пристрої як невідповідні інструменти для лікування істерик, психічне здоров’я та благополуччя дітей виграє“, – підсумував автор дослідження, професор з Університету Шербрука Керолайн Фітцпатрик.

Читайте також: Що пропонує новий закон про дошкільну освіту: короткий огляд змін”.

Титульне фото: Shutterstock


Обговорення