Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Березня 2023

Демонстраційний тест НМТ з історії України вже доступний вступникам

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив демонстраційний тест НМТ з історії України.

Про це УЦОЯО повідомляє на своєму сайті.

Тест можна пройти за посиланням в онлайн-середовищі Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. В УЦОЯО просять зауважити: інтерфейс запропонованого тестувальника відрізняється від того, який буде на реальному НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їх виконання демонстраційний варіант аналогічний до вступного тесту.

Тест містить 30 завдань, на виконання відведено 60 хвилин.

Зміст завдань відповідає програмі ЗНО з історії України (розділи 6–32) й  охоплює теми, що стосуються подій другої половини XVI – початку ХХІ ст. Він містить завдання з однією правильною відповіддю, завдання на встановлення відповідності між подіями і їх хронології. У завданнях 28-30 (хронологія) номери відповідей потрібно вводити без пробілів і ком – тоді середовище їх розпізнає.

Інфографіка історія

Завдання містять зображення історичних діячів, мапи, фото періодики, плакатів та оголошень радянського періоду.

Під час демонстраційного й реального тестування можна обирати послідовність виконання завдань, повертатися до попередніх, змінювати відповіді. Після закінчення роботи потрібно натиснути кнопку “Завершити тестування”. Результати й правильні відповіді середовище видасть одразу.

Якщо немає змоги працювати онлайн, можна завантажити файл із  демонстраційним варіантом тесту з історії України на пристрій, виконати і самостійно звірити відповіді з правильними.

На сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти в рубриці “Підготовка до тестів” розміщено тренажер з історії України. З його допомогою можна запам’ятати дати історичних подій, попрацювати онлайн із зображеннями українських історичних пам’яток та тестовими завданнями, що містять потрети історичних персоналій.

Читайте також: “НМТ-2023 з математики: де пройти демонстраційний тест”.

Зображення: Український центр оцінювання якості освіти


Обговорення