Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Листопада 2023

Депортований до росії підліток із Маріуполя попросив Володимира Зеленського допомогти йому повернутися в Україну

17-річний Богдан Єрмохін із Маріуполя, якого загарбники незаконно вивезли до росії, звернувся до Президента Володимира Зеленського з проханням допомогти повернутися в Україну. Адвокатка хлопця також попросила про “особистий контроль стосовно повернення дитини”.

Відповідне звернення у Facebook оприлюднила адвокатка Богдана Катерина Бобровська, передає Укрінформ.

У липні українські журналісти презентували фільм-розслідування “Список 31″. У стрічці йшлося про депортацію армією ворога та окупаційною владою так званої “ДНР” 31 української дитини до російської федерації. У переліку хлопців і дівчат, яких відправили до “нових сімей”, був і 17-річний сирота з Маріуполя Богдан Єрмохін.

За даними порталу “Укрінформ”, у 2022 році хлопець декілька разів намагався повернутися в Україну до родички-опікунки, однак його затримували на кордоні з білоруссю та передавали до “прийомної родини”. Наразі окупанти видали юнаку російський паспорт, і, незважаючи на те, що Богдан ще не досяг повноліття, вручили повістку до військкомату (18 років хлопцю виповниться 19 листопада 2023 року).

19 квітня 2023 року адвокатка Єрмохіна Катерина Бобровська виступала в одному з комітетів Конгресу США, де розповіла про його ситуацію.

Учора, 9 листопада, вона та сам юнак звернулися до Президента України Володимира Зеленського з проханням допомогти Богдану повернутися в Україну.

“Я, Єрмохін Богдан, знаходжуся на території росії та прошу вас, Володимире Олександровичу, допомогти мені повернутись додому”, – заявив хлопець на відео.

Раніше ми розповідали, що у Маріуполі окупанти змогли відкрити лише 20% шкіл.

Титульне фото – bbc.com; відео в тексті – Katinka Bobrovskaya, Facebook


Обговорення