Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Травня 2023

Дія.Освіта допоможе дорослим і підліткам отримати професію і знайти вакансії у своєму регіоні

Міністерство цифрової трансформації презентувало проєкт Дія. Освіта. Одна із цілей проєкту – допомогти українцями, які втратили роботу (таких щонайменше 5 мільйонів), і решті охочих розвинути нові навички та побудувати кар’єру. На платформі вже доступні освітні серіали для опанування навичок 50 різних професій.

Усі освітні матеріали є безоплатними та адаптованими для будь-якої вікової категорії. Вони створені у форматі edutainment, тобто поєднання навчання (education) й розваги (entertainment).

Дія. Освіта просуває принцип lifelong learning – навчання протягом усього життя. Пріоритет проєкту – зробити навчальні інструменти зручними та відповідними до актуальних потреб ринку.

Під час презентації віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров нагадав, що команда Мінцифри за роки своєї роботи запровадила предмети з підприємництва у вишах та школах, забезпечила 2000 шкіл і садків швидкісним інтернетом, понад 3000 укриттів – WiFi. Крім цього, триває пілотування нового формату викладання інформатики в школах; понад 60 000 ноутбуків було доставлено вчителям, 4 000 планшетів – учням.

Федоров також анонсував, що найближчим часом відбудеться презентація стратегії розвитку освіти, напрацьована разом із МОН.

Інфографіка-1

Платформа Дія. Цифрова Освіта, що перетворилася на Дія.Освіта, допомогла близько 1,5 млн українців та українок покращити свої цифрові навички до базового рівня – зокрема, завдяки диференційованому підходу до користувачів і користувачок різного віку. Україна увійшла до топ-10 країн світу в рейтингу технологічних навичок.

За словами Михайла Федорова, Дія.Освіта допоможе опанувати близько 50 актуальних професій за допомогою освітніх серіалів. У серіалах можна обирати різні сценарії навчання, вони моделюють ситуації з реального життя. Також платформа надає змогу здійснити “аудит себе”, тобто пройти онлайн-тестування, щоб з’ясувати, яка професія підходить.

Після навчання можна пройти фінальне тестування й отримати сертифікат. Крім того, система надає можливість створити серіал за індивідуальним запитом користувача – зібрати його з модулів за темою, яка цікавить.

Заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан розповіла про те, як влаштована Дія.Освіта:

  • у секції “Навчання протягом життя” користувачі знайдуть 120 освітніх серіалів;
  • у секції “Рескілінг, апскілінг і працевлаштування” – тестування, вибір професії, вибір освітнього серіалу, інтерактивний симулятор, сертифікати й вакансії в регіоні;
  • у секції “Персональна траєкторія навчання” можна реалізувати функцію добірки індивідуального серіалу.

Крім того, на платформі й далі доступні тести на рівень цифрової грамотності. Увесь контент можна переглядати українською й англійською мовами.

Валерія Іонан

Читайте також: “Мала академія наук розпочала реєстрацію на хакатон для підлітків”.

Фото: презентація Дія.Освіта від Міністерства цифрової трансформації

 


Обговорення