Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Березня 2019

Для 400 учнів з національних меншин проведуть табори підготовки до ЗНО з української

25-28 березня проект БомбеЗНО проведе табори підготовки до ЗНО з української для випускників шкіл з угорською та румунською мовами навчання.

Про це повідомили на сайті МОН.

Навчатимуть випускників 44 вчителі української мови. Табори проводитимуться у шести районах компактного проживання угорської та румунської громад – три в Закарпатській та три у Чернівецькій області.

“Ми працюємо з учнями одразу на усіх рівнях шкільної освіти, щоб ніхто не залишися поза увагою. Однак для теперішніх одинадцятикласників цього замало. І тому цей проект є настільки важливим. Якщо він покаже ефективність, це означатиме, що ми маємо більше механізмів, аби дати якіснішу освіту не лише маленьким дітям, які підростають, а й дорослим випускникам, – сказала міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

Проект БомбеЗНО створений спільно Міністерством освіти і науки України, ГО “Освіторієя” та GoGlobal за сприяння Фінського проекту підтримки шкільної реформи в Україні.

Нагадаємо, у 2018 році понад 70% випускників угорських шкіл Берегівського району на кордоні з Угорщиною не змогли набрати мінімальний бал на ЗНО з української мови та літератури.

Фото: автор – mohamed_hassan, Pixabay


Обговорення