Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

24 Січня 2024

Для дітей і їхніх батьків створили добірку “Казок на ніч”: де послухати

Для дітей і їхніх батьків доступні десять нових “Казок на ніч”, які озвучили відомі українські актори, письменники й теле- і радіоведучі.

Про це повідомили автори проєкту – “Суспільне Мовлення”.

Послухати казки всі охочі можуть щочетверга за посиланнями:

Крім того, ознайомитися з добіркою нових дитячих аудіоказок можна нижче.

Як зʼявилися дельфіни та чайки”. Озвучила ведуча Першого каналу Суспільного Інна Москвіна.

Прослухавши казку, діти та дорослі дізнаються про історію кохання незвичайної пари, а також чому білі чайки літають над зграями дельфінів, коли ті підіймаються на поверхню моря.

Алім”. Озвучила письменниця Катерина Калитко.

Алім – це кримськотатарська казка про сміливого юнака, який хотів допомогти своїй родині, та підступного купця, що прагнув будь-якою ціною обманути хлопця.

Як опеньок по дощ ходив”. Озвучив ведучий “Радіо Промінь” Денис Денисенко.

З казки “Як опеньок по дощ ходив” хлопчики та дівчатка дізнаються, як один маленький, проте сміливий грибочок врятував усю свою лісову родину від посухи.

Песик і кулька”. Озвучила акторка Ірма Вітовська.

Велика червона кулька здатна подарувати безмежну кількість радості, однак навіть вона не може замінити справжньої дружби. Слухачі та слухачки аудіоказки з’ясують, як звичайна подорож із ярмарки додому стала для песика справжньою пригодою і подарувала йому товариша на все життя.

Киць-киць, Місячний Киць”. Озвучила ведуча “Радіо Промінь” Анна Заклецька.

Дівчинка Злата прокинулася вночі й побачила гарненького кота на ім’я Місячний Киць. Виявляється, він своїми лапками здатен дарувати дітлахам добрі сни. Про те, звідки беруть сновидіння, діти та дорослі можуть дізнатися з казки.

Казка про Мамая та його побратимів”. Озвучив актор Юрій Дяк.

У давнину на Січі жив козак Мамай. Він був вправним воїном і талановитим музикою. А його ім’я наводило справжній жах на ворогів. Однак в одному важкому бою воїн потрапив у полон. Чи вдалося козакам звільнити свого побратима – слухайте в казці.

Білоччин Дуб”. Озвучила ведуча “Українського Радіо” Оксана Маловічко.

Старому гордовитому дубові, який ріс уже не одне десятиліття, було дуже сумно й самотньо. Проте одного дня він знайшов нових друзів – звірят і птахів, які оселилися в його кроні.

Холодна казка”. Озвучила акторка Наталя Сумська.

Події казки розгортаються в холодильнику. Одного разу до продуктів поклали Рибину, яка розповіла мешканцям “холодильної країни” про своє цікаве життя й те, звідки вона родом.

Млин”. Озвучив режисер “Суспільне Новини” Владислав Васильченко.

Діти та дорослі дізнаються про дружбу старого млина та привида. Товариші мріяли, щоб люди знову почали молоти борошно, й одного дня до млина приїхали чоловіки з мішками… Що було далі – слухайте в казці.

Золотий павучок”. Озвучила представниця України на Дитячому Євробаченні-2023 Анастасія Димид.

В оселі дітлахів Тарасика, Настуні та Ільчика завжди було багато радості й сміху. Проте одного дня все змінилося. Як сталося справжнє різдвяне диво та чи змогли головні герої перемогти ворога, можна дізнатися з казки.

Читайте також: “Хоробрі казки”: терапевтичні історії для дітей можна прослухати в аудіо”.

Титульне фото та фото в тексті: “Суспільне Мовлення


Обговорення