Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Квітня 2021

Для фінансового забезпечення директори шкіл обов’язково мають письмово звертатися до засновників – освітній омбудсмен

Керівникам закладів освіти потрібно постійно звертатися до засновників із письмовими запитами щодо фінансового забезпечення.

Про це написав освітній омбудсмен Сергій Горбачов на своїй фейсбук-сторінці.

“З досвіду чималої кількості директорів шкіл (та й із власного досвіду директора школи) знаю, що якщо не мовчати, постійно ПИСЬМОВО звертатися до відділу, управління чи департаменту освіти, наголошуючи на необхідності забезпечення закладу всім необхідним відповідно до вимог ст. 25 Закону України “Про освіту”, то чиновники ДУЖЕ ШВИДКО розуміють, що треба виконувати вимоги закону й забезпечувати, а не робити вигляд, що “ми ж не знали.

[…] Бо, якщо, не дай Боже, щось станеться через відсутність у закладі освіти необхідного, то крайніми зроблять саме їх: директор же звертався (тобто – виконав свій обов’язок), а вони свого обов’язку забезпечити заклад освіти не виконали”, – написав Горбачов.

За його словами, що якщо запитів від закладу освіти не було, то чиновники скажуть, що вони не знали про потреби. Тому запити від директорів шкіл мають бути обов’язково задокументовані.

“І тоді вони (просто із почуття самозбереження) починають рухатися – і школа отримує те, що їй потрібно. Звісно, що не все і не відразу, але справа точно зрушить із мертвої точки”, – запевняє освітній омбудсмен.

Окрім того, добросовісним чиновникам, які дбають про освіту, теж потрібно надсилати такі запити, аби вони мали актуальну інформацію про потреби шкіл.

Нагадаємо, Державна служба якості освіти підготувала роз’яснення, як керівнику скласти річний план роботи школи.

Фото: автор – stockasso, Depositphotos


Обговорення