Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Серпня 2020

Для початкових шкіл в Україні розроблять матеріали зі суспільної доброчесності

В Україні стартував проєкт, в межах якого для початкових класів розроблять матеріали з виховання в учнів цінностей суспільної доброчесності.

Проєкт творять ГО “Смарт освіта” у партнерстві з німецькою організацією ChildFund Deutschland (“Дитячий Фонд Німеччини”).

Ідея проєкту – наскрізно інтегрувати навчання, базоване на засадах доброчесності, у програми початкової школи НУШ, запровадити ціннісно-етичні принципи для роботи з учнями. Розуміння доброчесності в молодшому шкільному віці має сприяти зростанню суспільної доброчесності, що, зокрема, повинно зменшувати рівень так званої “побутової корупції”.

Проєкт триматиме до січня 2022 року. У його межах заплановано:

  • адаптація концепції “Освіта заради суспільної доброчесності” до контексту України та розробка навчально-методичних матеріалів, їх використання у навчальному процесі початкової школи;
  • навчання 24 вчителів (3 та 4 класів) пілотних шкіл з таких областей: Харківська, Херсонська, Кіровоградська та Івано-Франківська щодо інтегрування концепції та матеріалів у навчальний процес (до предмету “Я досліджую світ”);
  • підвищення обізнаності про важливість теми та утвердження її як важливої, яка зміцнює рамки реформи Нової української школи в межах громади школи, а також з національними, регіональними та місцевими органами освіти;
  • створення мережі вчителів-амбасадорів, які поширюватимуть матеріали серед колег з метою заохотити до використанням розроблених матеріалів нові школи, а також залучення пілотних шкіл як школи-хаби.

Проєкт “Навчання суспільної доброчесності в українській початковій освіті як довготривалий та ефективний інструмент подолати “побутову корупцію” реалізується за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ). Німецький уряд показує великий інтерес до зменшення корупції і демократизація процесів в Україні.

“Нова українська школа” публікуватиме оновлення проєкту, зокрема можливості долучитись до нього.

Також у майбутніх матеріалах ми розповідатимемо, що таке навчання бути доброчесним (integrity education), для чого воно і яка його роль у формуванні доброчесного суспільства, а також опублікуємо поради для проведення уроків та добірку активностей про доброчесність.

Фото: автор – Wavebreakmedia, Depositphotos

Проєкт “Навчання суспільної доброчесності в українській початковій освіті як довготривалий та ефективний інструмент подолати “побутову корупцію” реалізується у партнерстві з німецькою організацією ChildFund Deutschland (“Дитячий Фонд Німеччини”) за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ)

ChildFund

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення