Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Серпня 2020

Для шкіл створили курс про дистанційний та змішаний формати навчання – де пройти

Педагоги та керівники шкіл зможуть пройти безплатний онлайн-курс про дистанційний та змішаний формати навчання.

Його презентувала заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій під час Серпневої конференції. Зареєструватися на навчання можна на за цим посиланням.

Курс розробили Міністерством освіти і науки спільно зі студією онлайн-освіти EdEra. Він також буде корисним для методистів, освітніх управлінців та батьків учнів.

Під час підготовки онлайн-курсу були використані матеріали посібника “Смарт освіти” (ознайомитись із посібником можна тут – ред.).

Опанувавши курс, ви зможете навчитися застосовувати різновиди дистанційного та змішаного навчання, ознайомитись із ключовими особливостями та інструментами кожного формату, навчитись організовувати освітній процес, використовуючи технологію дистанційного навчання, а також дізнатися про успішні приклади застосування дистанційного та змішаного навчання, – розповіла Мандзій.

Курс складається з чотирьох модулів:

Модуль 1. Дистанційний та змішаний формати навчання як простір можливостей (буде доступний 25 серпня);

Модуль 2. Організація дистанційного та змішаного форматів навчання у школі (буде доступний 1 вересня);

Модуль 3. Методи навчання у дистанційному та змішаному форматах для учнів початкової школи (буде доступний 8 вересня);

Модуль 4. Методи навчання у дистанційному та змішаному форматах для учнів базової та профільної школи (буде доступний 15 вересня).

Курс розроблений Міністерством освіти і науки України спільно зі студією онлайн-освіти EdEra за підтримки Швейцарії в рамках Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – “Децентралізація для розвитку демократичної освіти”, який впроваджується Консорціумом ГО “DOCCU - Розвиток громадянських компетентностей в Україні” та Цюріхського педагогічного університету (PH Zurich, Швейцарія).

У підготовці Серпневої конференції допомагав фінський проєкт підтримки реформи української школи “Навчаємось разом”.

Нагадаємо, посібник для шкіл від ГО “Смарт освіта” із методичними рекомендаціями щодо дистанційного навчання отримав схвалення Міністерством освіти і науки для використання в школах.

“Нова українська школа”

Ілюстрація взята з презентаційного відео курсу

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені тут погляди жодним чином не можуть сприйматися як офіційна думка Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber, а також Telegram для учнів


Обговорення