Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Вересня 2024

Для учнів і вчителів створили безплатну онлайн-платформу для вивчення математики Khan Academy

Для педагогів, учнів і студентів створили безплатну онлайн-платформу для вивчення математики Khan Academy. Зараз на порталі доступні 3 курси українською мовою:

  1. з арифметики;
  2. з основ алгебри;
  3. з математичного аналізу.

Про це редакції “НУШ” повідомила Київська школа економіки, викладачі й студенти якої українізують платформу.

Ознайомитися з можливостями Khan Academy всі охочі можуть за посиланням.

Зараз платформою користуються 165 мільйонів осіб із 190 країн. Її переклали більше ніж 40 мовами, зокрема, частину курсів адаптували й для українськомовної авдиторії.

“Наша робота – це трішки більше, ніж просто переклад. Ми називаємо це локалізацією, адже адаптуємо стилістику пояснень і термінологію під українські реалії, записуємо заново відео. Водночас ми намагаємося зберігати суть платформи – природність пояснень, заклик до допитливості та обережне підштовхування учнів до спроб”, – пояснив координатор процесу локалізації Khan Academy в Україні Тарас Павлов.

На порталі для учнів і студентів доступні:

  • короткі відеоуроки;
  • інтерактивні конспекти;
  • тести для визначення рівня знань і перевірки рівня засвоєння матеріалу.

Користувачі й користувачки мають змогу навчатись у зручному темпі, спершу заповнюючи прогалини в знаннях, що прискорює й робить процес пізнання більш ефективним.

Платформа також буде корисною для вчителів. Адже педагоги з її допомогою можуть знаходити освітні втрати учнів і складати для них персональні плани навчання. Крім того, на порталі батьки можуть спостерігати за прогресом своїх дітей.

Найближчим часом на платформу планують також додати понад 5 тисяч STEM-уроків, адаптованих для українських учнів і студентів, із:

  • природничих наук;
  • інженерії;
  • економіки;
  • комп’ютерного програмування;
  • математики.

Підтримати локалізацію STEM-уроків і зробити внесок у подолання освітніх втрат українських школярів всі охочі можуть за посиланням.

Читайте також: “Помилки в навчанні математики: коли можуть бути корисними та як їм зарадити”.

Титульне фото: Київська школа економіки


Обговорення