Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Жовтня 2020

Для учнів з національних меншин розроблять онлайн-словник для вивчення математики

Фінський проєкт “Навчаємось разом” + проєкт ЄС розроблять угорсько- / румунсько-український онлайн-словник для вивчення математики.

Про це “Новій українській школі” повідомили в офісі проєкту.

Словник передбачає:

  • коротке пояснення терміна українською мовою та пояснення мовою національної меншини (угорська / румунська).
  • терміни українською мовою наводитимуться в контексті (у реченнях). Кожен термін передбачає наявність правильного наголошування для подальшого формування в учнів правильної вимови.
  • аудіосупровід для термінології 1–4 та 5–9 класів;
  • візуалізація буде використовуватися для всіх термінів, де це можливо та необхідно. Особлива увага буде приділена термінології 1–4 класів, щоби проілюструвати максимально можливу кількість термінів.

Словник можна буде вільно поширювати та завантажувати: сайт словника, додатки для iOS та Android із функцією офлайн. Він міститиме базу даних із 1,5 тисячі термінів із можливістю швидкого пошуку. Також буде можливість додавати та оновлювати терміни.

Словник розроблятиме видавництво “Букрек” упродовж 2020–2021 років.

Нагадаємо, фінський проєкт “Навчаємось разом” + проєкт ЄС розроблять ігровий мобільний додаток для вивчення української представниками національних меншин.

“Нова українська школа”

Фото: автор – Syda_Productions, Depositphotos

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені тут погляди жодним чином не можуть сприйматися як офіційна думка Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.


Обговорення