Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Серпня 2022

Дніпровські школярі цілком переходять на електронні версії підручників

Школярі Дніпра першими в Україні навчатимуться, використовуючи електронні версії підручників на платформі myBook.

Про це під час брифінгу заявив директор комунального підприємства “Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста “єДніпро” Артем Трапезніков, передає Суспільне.

За його словами, платформа myBook – це такий собі онлайн-портфель, у який учні зможуть завантажувати свої підручники та користуватися ними в будь-якому куточку світу.

Отримати доступ до платформи можуть школярі 1–11 класів. Для цього на порталі потрібно вказати ім’я, прізвище та по батькові учня, місто, номер школи та клас, у якому навчається дитина. Після цього школяр отримає логін та пароль і зможе увійти до особистого кабінету. Там можна буде завантажити необхідні підручники. До того ж кожна школа може сформувати свою онлайн-бібліотеку.

Отримати доступ до платформи може кожна дитина, незалежно від міста та країни, де перебуває. Коли учні повернуться до шкіл, зможуть користуватися підручниками у своїх смартфонах або планшетах.

На платформі доступні близько 1,5 тисячі pdf-версій підручників, затверджених МОН. Інші, зокрема підручники для музичних і спортивних шкіл, з’являться згодом.

Читайте також, як розв’язати проблеми учасників освітнього процесу під час війни.

Як директорам шкіл організувати безпечне освітнє середовище – поради ДСЯО.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Y-Boychenko, Depositphotos


Обговорення