Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Липня 2022

Документи про освіту планують інтегрувати у застосунок “Дія”

Аби внутрішньо переміщені особи, особи з тимчасово окупованих територій, а також громадяни України, які перебувають за межами України, мали змогу отримати, поновити або визнати документи про освіту, їх планують зробити електронними та доступними в застосунку “Дія”.

Про це йдеться на сайті МОН.

На цьому етапі підготували проєкт постанови КМУ щодо показу відомостей, що містяться в документах про базову середню, повну загальну середню, професійну (професійно-технічну), фахову передвищу та вищу освіту з допомогою засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг із використанням мобільного застосунку “Дія”.

Так, здобувачі освіти та випускники зможуть самостійно отримати інформацію про видані документи про освіту та дані про навчання. Для цього треба буде мати лише кваліфікований електронний підпис. Тоді як реквізити документів про освіту – не потрібні.

Інформацію про серію та номер виданих документів про освіту можна використати для перевірки виданих документів у Реєстрі документів про освіту. А виписка з цього Реєстру може бути корисною для визнання українських документів про освіту для подальшого навчання та працевлаштування за кордоном.

Нагадаємо, випускники за кордоном можуть отримати атестати в дипломатичних установах.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – koya979, Depositphotos


Обговорення