Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Лютого 2023

Долучайтеся до збору коштів для шкільних бібліотек на Київщині та Чернігівщині, які постраждали внаслідок війни

10 шкіл Київщини й Чернігівщини, бібліотеки яких постраждали під час повномасштабної війни, отримають сучасні книжки для дітей та підлітків. На цей пілотний проєкт потрібно зібрати 600 тис. грн. 

Долучитись до збору коштів можна за посиланням.

За даними МОН, за час повномасштабної війни 3 075 закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів – 437 з них зруйновані повністю. У більшості понівечених війною шкіл – знищені або розграбовані шкільні бібліотеки. Тому благодійний фонд savED та простір дитячої книги БараБука, які є ініціаторами проєкту, планують і надалі проводити такі збори й наповнювати бібліотеки шкіл якісною української літературою.

На зібрані кошти закуплять комплекти найкращих дитячих та підліткових книжок українських авторів, які входили до щорічного рейтингу “Топ БараБуки” різних років.

“Сьогодні ми можемо не просто відновити їх [бібліотеки], а й одразу наповнити найкращими книжками українських авторів замість старих російських і радянських, які, на жаль, десятиліттями були у шкільних бібліотеках. Ми впевнені, що якісна, сучасна українська книжка має бути в кожній шкільній бібліотеці”, – зазначає Анна Новосад, ексміністерка освіти і науки України, співзасновниця благодійного фонду savED.

Читайте також: “Казки, мальописи й література про війну: ТОП-2022 книжок для дітей від БараБука”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – ArturVerkhovetskiy, Depositphotos


Обговорення