Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Серпня 2023

Дослідження соціально-емоційних навичок в умовах війни: які питання будуть у фокусі

Цьогоріч Україна долучилася до програми міжнародного дослідження соціально-емоційних навичок від OECD.

Про це повідомила ГО EdCamp Ukraine.

Минулоріч в Україні відбувся пілотний етап проєкту, а в березні цього року стартував основний. Польовий етап організатори ДоСЕН проведуть у вересні-жовтні 2023 року.

Оскільки досвід впровадження та функціонування освітнього процесу нашої країни є унікальним у контексті світу, програма ДоСЕН в Україні також матиме свої національні особливості. Серед питань, які будуть у фокусі уваги, організатори виокремлюють:

  • відстеження рівня володіння соціально-емоційними навичками як серед 10-річних дітей, які навчаються в Новій української школі, так і серед 15-річних дітей, які пішли до закладів освіти до старту реформи;
  • дослідження специфіки соціально-емоційних навичок педагогів, керівництва ЗО та дітей у різних місцевостях (сільські й міські школи) і регіонах, зокрема тих, що були в окупації;
  • залучення батьків задля отримання уявлення про їхній вплив на формування соціально-емоційних навичок у дітей;
  • адаптування дослідницьких інструментів до реалій війни в Україні;
  • з’ясування ефективності державних програм із формування соціально-емоційних навичок на прикладі 26 шкіл-учасниць всеукраїнського експерименту з упровадження соціально-емоційного та етичного навчання (СЕЕН).

Дізнатися більше про програму міжнародного дослідження соціально-емоційних навичок можна на офіційному сайті проєкту за посиланням.

Раніше ми розповідали, що для вчителів створили посібник із проведення занять-воркшопів із доброчесності.

Титульне фото: lexinform.com.ua


Обговорення