Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Лютого 2023

Досліджує гвинти безпілотників: школярка з Києва здобула золоту медаль на міжнародному інноваційному шоу

11 лютого, до Міжнародного дня жінок і дівчат у науці, журналісти телеканалу “Київ” взяли інтерв’ю в Юлії Ткаченко – винахідниці, учениці 11 класу Київської інженерної гімназії Дарницького району міста Києва, вихованки відділення фізики та астрономії.

Робота Юлії Ткаченко “Дослідження динамічних характеристик гвинтомоторних рушіїв безпілотних літальних апаратів” була нагороджена золотою медаллю 46-го Міжнародного інноваційного шоу INOVA 2022 (Загреб, Хорватія).   

Юлія розповіла, що, на щастя, не стикалася із гендерною дискримінацією на своєму шляху до науки – проте оточення неодноразово дивувалося, чому дівчина обрала математику й природничі науки. Вона зазначила, що спостерігає прогрес у боротьбі з гендерними стереотипами в українському суспільстві.

Робота молодої дослідниці пов’язана із вивченням того, як геометричні характеристики гвинта впливають на аеродинамічні властивості літального апарата загалом. Із цим проєктом Юлія виграла всеукраїнський етап конкурсу-захисту наукових робіт у Малій академії наук України.

Зараз дівчина залучена до проєкту, пов’язаного із радіолокаційними станціями, деталі якого не може розкривати з огляду на безпекову ситуацію.

“Моя мрія – це розвивати Україну. Нам потрібні науковиці, і я хочу бути однією з тих, хто може щось змінити”, – поділилася Юлія.

Читайте також: “Старшокласниці взяли участь у створенні відеокурсу про STEM для жінок”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: телеканал “Київ”


Обговорення