Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Квітня 2022

Директорку школи у Волновасі можуть увʼязнити за навчання дітей за російськими програмами

Директорці школи у Волновасі (Донеччина) заочно повідомили про підозру за навчання дітей за стандартами російських окупантів.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Досудовим розслідуванням установлено, що у квітні 2022 року директорка Волноваського опорного закладу загальної середньої освіти І–ІІІ ступенів добровільно погодилася співпрацювати з окупаційною владою рф і представниками так званої “ДНР”, які тимчасово захопили місто.

“Перебуваючи на посаді директора навчального закладу, перейменованого окупантами у “Волноваську опорну школу № 5″, підозрювана пропагує збройну агресію рф проти України та в процесі навчання українських дітей активно впроваджує стандарти освіти держави-окупанта”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, у підконтрольному росії змі директорка повідомила про те, що Волноваху та будівлю школи нібито обстріляли Збройні Сили України.

Жінці загрожує покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арешт на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Нагадаємо, Мінʼюст дав розʼяснення, які освітяни на окупованих територіях вважатимуться колаборантами.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – fukume, Depositphotos


Обговорення