Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Червня 2024

Економія електроенергії: МОН оприлюднило рекомендації для закладів освіти

Міністерство освіти і науки України опублікувало документ “Про стабілізацію роботи об’єднаної енергетичної системи України”.

Ознайомиться з текстом листа можна нижче або за посиланням.

У документі, зокрема, йдеться, що комунальні / державні заклади освіти та організації, які належать до сфери управління МОН, мають виконувати заходи, передбачені Розпорядженням Кабінету Міністрів України № 510-р від 7 червня 2024 року.

Так, згідно з рішенням Уряду, через надзвичайну ситуацію в енергетичній системі України, яку спричинила російська збройна агресія, у період до 31 грудня 2024 року заклади освіти й інші освітні / наукові установи мають забезпечити економію електричної енергії у своїх приміщеннях. Зокрема:

  • шляхом припинення використання кондиціонерів;
  • невикористання зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території тощо.

Утім, згідно з Розпорядженням Кабміну, це не стосується електричної енергії, яку садочки / школи/ університети виробляють на власних енергогенерувальних установках для своїх потреб.

Водночас керівники робіт з ліквідації наслідків воєнної надзвичайної ситуації державного рівня в електроенергетичних системах мають вживати інших заходів, необхідних для стабілізації ситуації.

6666f9c392fe5371963117

Читайте також: ”Підготовка до нового навчального року й осінньо-зимового періоду: МОН оприлюднило рекомендаційний лист”.

Титульне фото: ledtest.vestum.ua


Обговорення