Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Серпня 2017

Електронні підручники для 9 класів з’явились у вільному доступі

Електронні версії підручників для 9 класу з’явились у вільному доступі.

Про це повідомила прес-служба МОН.

За повідомленням, цього року міністерство вперше разом із друкованими закупило електронні версії підручників.

“Цього року під час планової закупівлі нових підручників для 9 класу в тендерних вимогах ми прописали, що разом із друкованою версією видавництво має надати МОН електронну версію книги для вільного розповсюдження, – зазначила міністр освіти Лілія Гриневич. – Нам треба ще багато працювати як над якістю змісту, так і над візуальним оформленням книг. Це лише перший крок до того, аби згодом запровадити повноцінні мультимедійні підручники, які значно більше відповідають потребам та інтересам сучасних дітей, ніж звичайна паперова книжка”.

Завантажити підручники можна на сайті Інституту модернізації змісту освіти. Для зручного пошуку підручники розділені відповідно до навчальних предметів.

Загалом у 2017 році було надруковано 228 видів підручників для 9 класу. Їхній загальний наклад складає 8 мільйонів 35 тисяч 347 примірників. На друк книжок було виділено 328 мільйонів 449 тисяч гривень. Станом на 22 серпня, усі угоди про розвезення підручників укладено, і 23,7% від загального накладу (1.975.457 книжок) передано на доставку до обласних книжкових баз.

Також Лілія Гриневич на серпневій конференції заявила, що всі школи отримають підручники до 1 вересня.

Нагадаємо, що раніше МОН відкрило доступ до Хрестоматії сучасної української дитячої літератури для читання в 1–4 класах. Її можна завантажити на сайті міністерства.

Також повідомлялося, що безкоштовні підручники для учнів загальноосвітніх навчальних закладів профінансовані у повній мірі.

Фото: автор – James Tarbotton, Unspalsh


Обговорення