Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Липня 2023

Електронний кабінет вступника-2023: як зареєструватися та коли подавати заяви

В Україні з 1 липня 2023 року розпочалася реєстрація електронних кабінетів для більшості вступників.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Електронний кабінет можна зареєструвати на сайті Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО).

Реєстрація відбувається за кількома напрямками:

  • до закладів фахової передвищої освіти: вступ на основі повної загальної середньої освіти (11-ти класів), диплома кваліфікованого робітника для здобуття ступеня фахового молодшого бакалавра.

Подання заяв – з 10 липня.

Докладніше про процедуру реєстрації можна дізнатися в текстовій інструкції та відеороз’ясненні;

  • до закладів вищої освіти: вступ на основі повної загальної середньої освіти (11-ти класів), дипломів фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста (НРК5) для здобуття ступеня бакалавра, молодшого бакалавра, магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямувань.

Подання заяв – з 19 липня.

Подати заяви для вступу на основі дипломів бакалавра, спеціаліста, магістра (НРК6, 7) для здобуття ступеня магістра можна з 31 липня.

Докладніше про реєстрацію за цим напрямком у відеороз’ясненні та інструкції.

  • до закладів професійної (професійно-технічної) освіти: на основі базової середньої освіти (9-ти класів), повної загальної середньої освіти (11-ти класів) для здобуття рівня кваліфікованого робітника.

Подання заяв - з 1 липня.

Також можна ознайомитись із детальною інструкцією та відеороз’ясненням;

У МОН наголошують, що “всі вступники до закладів фахової передвищої та вищої освіти мають реєструвати електронні кабінети та подавати електронні заяви (окрім невеликого винятку, визначеного Порядками прийому)”.

Водночас вступники до закладів професійної (професійно-технічної) освіти можуть за власним бажанням подавати до закладу освіти як електронні, так і паперові заяви.

Електронні кабінети працюватимуть до 30 листопада. Тобто, як пояснює МОН, зареєструвати кабінет можна як до початку подання заяв у заклади освіти, так і впродовж часу приймання заяв, що визначено за відповідними траєкторіями вступу.

Раніше в міністерстві також розповідали, що з 30 червня вступники на основі базової середньої освіти (9-ти класів) можуть подавати заяви на вступ до закладів фахової передвищої освіти. Подати заяви на бюджет та контракт можна до 13 липня (18:00).

Ознайомитися з інструкцією можна за покликанням або у відеороз’ясненні.

Читайте також: “Основна сесія НМТ: скільки учасників склали один, два і всі предмети на 200 балів”

Фото: Міністерство освіти й науки України


Обговорення