Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Жовтня 2019

Global Teacher Prize: Найкращою вчителькою України стала Наталія Кідалова

Переможницею Global Teacher Prize Ukraine 2019 стала вчителька англійської мови, української мови і літератури Наталія Кідалова.

Переможця оголосили на церемонії в Києві 5 жовтня.

“Завжди будьте чесними із собою та ніколи не припиняйте мріяти. Я завжди вірила в дива. І це якась магія – мрії оживають. Це відбувається зі мною просто зараз!”, – промовила Наталія Кідалова зі сцени.

“Я живий приклад, що дива трапляються. Я шалено щаслива, що я вчителька. Якщо б я не отримувала жодної копійки, я б однаково ходила би на роботу”, – додала вона.

Окрім звання найкращої вчительки країни, Наталія Кідалова отримає 250 тисяч гривень. Також її ім’ям назвуть астероїд.

Наталія Кідалова — учителька англійської мови, української мови і літератури, Мелітопольська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 23, Запорізька область, для якої найбільшим показником успішності учнів є віра її учнів у самих себе.

Пані Наталя — випускниця Програми обміну США SUSI Інститут Американістики “Доступність та справедливість в освіті та суспільстві США”; експертка інституційного аудиту пілотування критеріїв, інструментів та індикаторів якості освіти Державної служби якості освіти; спікерка міжнародних вебінарів; співавторка онлайн-курсу “Розвиток громадянських компетентностей”. Зараз вона поєднує вчителювання із координацією роботи Південного хабу Всеукраїнської програми підтримки освітніх реформ “Демократична школа”.

Також під час церемонії оголосили переможців в інших номінаціях премії:

  • переможцем за підсумками народного голосування став учитель інформатики вінницької школи №20 Олег Слушний;
  • у номінації “Реалізація мрії” перемогла вчителька початкових класів з Хмельницького Леся Шевчук. Завдяки цій перемозі хмельницька школа №8 отримає спецтранспорт для доїзду в заклад дітей з ООП, а також перебудову басейну;

Читайте наш репортаж “Уроки із зав’язаними очима. Як працюють з інклюзією у 8-й школі Хмельницького”

  • у номінації “Вибір серцем” від Наталії Мосійчук перемогла вчителька української мови та літератури Тетяна Лінійчук, друге місце посіла вчителька математики Олена Гіркевич. У цій номінації переможців обирали серед педагогів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами. Тетяна Лінійчук отримає 70 тисяч гривень, Олена Гіркевич – 50 тисяч гривень;
  • премію вчителю хімії отримав Олександр Лисич. Він та його заклад отримають по 100 тисяч гривень;
  • у номінації “Вчитель-інноватор” перемогла Анна Величко. Вона поїде в Сідней на щорічну міжнародну конференцію Education Exchange від Microsoft;
  • у номінації “Учитель мистецтва” найкращою стала Маріанна Климчук. Вона поїде в Австрію на мистецький вікенд;
  • у номінації на реалізацію енергетичного проекту перемогла Наталія Пашковська.

Читайте також наші інтерв’ю з переможцем Global Teacher Prize Ukraine 2017 “Вчитель з власною планетою. Як Паул Пшенічка закохує дітей у фізику і готує до міжнародних перемог“ та переможцем 2018 року “Вчитель для рівних. Як Олександр Жук налагоджує контакт з учнями та чому любить власні прізвиська”

Фото: Вікторія Топол

“Нова українська школа”

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.