Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Жовтня 2020

Global Teacher Prize Ukraine оголосила переможця

Щорічна премія Global Teacher Prize Ukraine оголосила найкращого вчителя України.

Ним став Василь Дяків, вчитель всесвітньої історії, громадянської освіти, історії України, основ здоров’я Заліщицької державної гімназії (місто Заліщики Тернопільської області).

“Вчителі важливі. Це справді так. Ми горді, що наша педагогічна спільнота йде до європейських зірок освіти. […] Ми горді, що кожен раз ми створюємо нові команди, які сприяють тому, що українська освіта займає почесне місце у світі. […] Я дякую дітям. Адже вчитель без дітей - це просто людина, яка виконує свої обов’язки”, - сказав переможець.

Також оголосили переможця в номінації “Вибір українців” (визначався відкритим голосуванням). Ним став учитель початкових класів Середньої загальноосвітньої школи №35 міста Кам’янське (Дніпропетровська область) Андрій Олійник.

Найкращою вчителькою хімії стала вчителька з Технологічного багатопрофільного ліцею з загальноосвітніми класами імені Артема Мазура (Хмельницький) Наталія Зима.

Найкращий вчитель фізкультури (номінація від проєкту juniorZ) - Віталій Мушинський із Хмельницької області. Він поїде в Німеччину, аби подивитися, як там викладають цей предмет.

У номінації “Реалізація мрії” перемогла Тетяна Лугіна з Київської області. Вона планує організувати в Яготині скейт-парк.

У номінації “Вибір серцем” від телеведучої Наталі Мосейчук переможцем став Олег Швед зі Львова, який 30 років викладав українську мову і літературу в ОХМАТДИТі. Другою переможцею стала вчителька початкової школи Вікторія Щербакова з Сумської області, яка в своєму селищі першою почала працювати в інклюзивному класі.

У номінації “Вчитель громадянської освіти” від програми USAID Долучайся! перемогу здобула Олеся Юрчишин.

Учителем-новатором (номінація від Microsoft) став Іван Верещака, вчитель астрономії та інформатики Чулаківського закладу повної загальної середньої освіти (село Чулаківка Херсонської області).


Обговорення