Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Грудня 2023

Готуємося до тематичних контрольних з історії України в грудні: добірка аудіоуроків від “Вчися вухами”

У грудні в українських закладах освіти традиційно починається період тематичних контрольних робіт. Тому школярам і школяркам важливо належним чином підготуватися, аби отримати якнайкращі бали в кінці першого семестру.

Автори проєкту “Вчися вухами” від ГО “Смарт освіта” підготували для учнів 7-11 класів аудіоуроки з ключових тем історії України, які допоможуть у зручному та цікавому форматі вивчити та/або пригадати все необхідне для успішного написання підсумкових робіт.

Учням 7 класу особливу увагу слід приділити повторенню особливостей функціонування Київської Русі після смерті Ярослава Мудрого, а саме міжусобним війнам і князюванню останніх правителів цілісної держави Володимира Мономаха й Мстислава Великого. Не зайвим буде зосередити увагу й на особливостях культурного життя давньої держави. Для цього можна прослухати аудіоуроки за посиланнями:

Учні та учениці 8 класів протягом першого семестру у межах історії України досліджували період формування козацького суспільного стану та перші вдалі й не зовсім спроби повстань народних месників. Розглянути причини та наслідки козацьких бунтів, їхній вплив на суспільство й політичні події того часу, а також феномен реєстрового козацтва можна, прослухавши аудіоурок:

Для учнів 9 класів вчителі “Вчися вухами” підготували аудіоуроки, які допоможуть пригадати все необхідне про українські землі в складі Австрійської імперії. У подкасті докладно йдеться про перший етап національного відродження, події “Весни народів” і роль українців у Австрійській імперії в другій половині ХІХ століття. Слухати уроки можна за посиланням:

Найбільш глобальною та змістовною темою автори “Вчися вухами” вважають період Української революції 1917-1921 років, який вивчають у першому семестрі українські 10-класники. Зокрема, завдяки аудіоурокам школярі та школярки зможуть повторити інформацію про увесь масштаб подій, які відбувалися в той час. Адже саме цей надскладний театр історії пояснює, чому Україна зараз там, де є.

Зокрема, учні зможуть розглянути перший та другий етапи революції, Польсько-українську війну 1918-1919 років, а також ключові фігури того часу, наприклад, учасників Головної української ради та Директорії. Аудіоуроки доступні за посиланнями:

Для учнів і учениць 11 класів вивчення історії України в першому семестрі супроводжується розглядом внутрішньополітичної ситуації в УРСР періоду правління Леоніда Брежнєва. Завдяки аудіоурокам школярі зможуть пригадати про дисидентський рух в Україні, представлений, зокрема, Левком Лук’яненком і В’ячеславом Чорноволом, а також ознайомитися з основними аспекти мирного спротиву й боротьби за права та свободи нації. Матеріали подкасту доступні нижче:

Дізнатися докладніше про найцікавіші події в історії України та найвидатніших постатей нашої держави усі охочі можуть за посиланням.

Крім того, проєкт “Вчися вухами” також містить аудіоуроки для учнів 7-11 класів з української мови та літератури, всесвітньої історії та громадянської освіти.

Титульне фото: ГО “Смарт освіта”


Обговорення