Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Липня 2023

Громади трьох областей можуть отримати до 3,8 мільйона гривень на облаштування укриттів у школах – як це зробити

Громади Чернігівської, Одеської та Полтавської областей можуть отримати грант від Швейцарсько-українського проєкту DECIDE на облаштування укриттів у закладах освіти.

Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Для участі в 1 етапі відбору ТГ мають надіслати необхідні документи (перелік – нижче) до 2 серпня 2023 року на адресу [email protected]. У темі листа необхідно вказати “Відбір громад для участі в Ініціативі “DECIDE: ВІДБУДОВА””.

Організатори оберуть до 25 територіальних громад:

  • з Чернігівської області – до 15 учасників;
  • з Одеської області – до 5 учасників;
  • з Полтавської області – до 5 учасників.

Загалом DECIDE планують облаштувати 15 укриттів до 100 м² (до 2,2 млн гривень на кожне) і 10 укриттів до 500 м² (до 3,8 млн гривень на кожне). Ці кошти підуть на поточний або капітальний ремонти, придбання обладнання, меблів і техніки для створення в укриттях освітніх хабів.

Щоб взяти участь у відборі, учасники мають надіслати:

  • заповнену аплікаційну форму;
  • мотиваційний лист у довільній формі з підписом голови територіальної громади або керівника військової адміністрації (обсягом не більше 5 сторінок);
  • скан-копію проєктно-кошторисної або іншої кошторисної документації щодо вартості облаштування укриття та створення в ньому освітнього центру (ремонт, меблі, техніка, обладнання тощо);
  • не менше пʼяти фотографій приміщення укриття з різних ракурсів і коротке відео приміщення в гарній якості.

У межах проєкту місцеві управлінці й освітяни матимуть змогу навчитися спільно писати й впроваджувати проєкти з відбудови. А також працювати з міжнародними донорами й організаціями.

Читайте також: “Школи з трьох областей України можуть отримати по 100 000 гривень на облаштування укриттів”.

Титульне фото: kyiv.comments.ua.


Обговорення