Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Листопада 2017

Гриневич: Маємо створити новий простір та привести в школи сучасні технології

У проект бюджету на наступний рік закладено 1 мільярд гривень на створення нового освітнього простору для перших класів, які навчатимуться відповідно до реформи.

Про це сказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич на нараді з керівниками обласних управлінь освіти, передає прес-служба МОН.

2018 рік пройде під гаслом Нової української школи. Тому ми маємо виконати 3 завдання: підтримати та навчити вчителів, створити новий освітній простір і привести в школи сучасні технології“, – зазначила Гриневич.

Міністр запевнила, що МОН не робитиме централізованої закупівлі на виділений 1 млрд для перших класів НУШ.

Передамо гроші на місця. Також ми дамо перелік необхідного обладнання“, – додала вона.

Окрім того, у міністерстві хочуть обладнати в школах кожної області модельні центри.

Фактично, це клас повністю обладнаний мультимедійними матеріалами – від інтерактивних дошок до планшетів для дітей. У них відпрацьовуватимуться ефективні методики навчання дітей з використанням інформаційних технологій, також на їхній базі оплачуватиметься ставка для вчителя, який навчатиме вчителів. Тобто освітяни області на базі цього центру зможуть побачити, як ефективно використовувати таке обладнання на практиці та навчитися цьому“, – розповіла Гриневич.

Нагадаємо, у 2017/2018 навчальному році 100 шкіл по всій Україні пілотуватимуть новий Державний стандарт початкової загальної освіти, а в 2018/2019 навчальному році за цим Стандартом будуть вчитись усі перші класи.

Вчителі, які візьмуть перші класи в 2018 році, пройдуть очне та дистанційне навчання.

Фото: pexels.com


Обговорення