Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Липня 2017

Гриневич: Найважливіше в реформі освіти – перепідготовка вчителів

Найбільшим викликом реформи освіти є перепідготовка вчителів.

Про це міністр освіти Лілія Гриневич заявила в інтерв’ю “Экономическим известиям“.

Адже будь-які вкладені ресурси в освітнє середовище, новий зміст – це все не буде належним чином працювати, якщо вчителі не донесуть це до кожної дитини. Тому навчання вчителів новим методикам викладання, розуміння і підтримка вчителями ідей нової української школи є найголовнішим викликом“, – наголосила міністерка.

Лілія Гриневич додала, що добігає кінця робота над новим Стандратом початкової освіти, і цього року його пілотуватимуть 100 шкіл по всій Україні. А в 2018-2019 навчальному році всі українські школи мають розпочати роботу за новим Стандартом.

Тому до цього часу потрібно перепідготувати 22 тисячі вчителів. Їх будуть навчати у тому числі за допомогою дистанційних курсів.

До роботи над цими курсами, а також над електронною платформою із навчальниим матеріалами для вчителів, долучиться Фінляндія. Також фіни допоможуть підготувати нову модель педагогічної освіти. За словами Гриневич, наразі триває набір педагогічних університетів до цього проекту.

Також Гриневич розказала, що Міністерство регіонального розвитку запровадило проект зі зміни освітнього середовища в школах.

Він передбачає не просто ремонти шкіл, а нову організацію навчального середовища (мобільні робочі місця для групової роботи, встановлення сучасної техніки, дизайн тощо). І цього року 200 українських шкіл буде охоплено цим проектом“, – зазначила міністр освіти.

Також Гриневич наголосила, що з Державного фонду регіонального розвитку фінансуються ремонти в опорних школах.

Фото: МОН


Обговорення