Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Серпня 2020

Хороші стосунки з вчителями позитивно впливають на успішність учнів – PISA

Гарні стосунки з вчителями відіграють важливу роль у ставленні учнів до навчання, що покращує їхні результати.

Це показує міжнародне дослідження якості освіти PISA.

“Успіхи в навчанні, які досягаються за рахунок благополуччя учнів, не є повноцінними досягненнями. PISA засвідчує, що більшість учителів і директорів визнає, що соціально-емоційний розвиток учнів так само важливий, як і оволодіння ними шкільними предметами. Хороші стосунки між учителями та учнями відіграють значущу роль у цьому розвитку та в ставленні учнів до навчання.

Коли учні мають добрі стосунки зі своїми вчителями, то це позитивно впливає на їхню академічну успішність і відчуття ними приналежності до своєї школи, – дійшли висновку дослідники.

Ось основні тези дослідження:

  • Четверо з п’яти учнів у країнах ОЕСР (Організація економічного співробітництва та розвитку, яка проводить дослідження PISA) погоджуються або цілком погоджуються з тим, що вони почуваються в закладі освіти щасливими або відчувають свою приналежність до спільноти свого закладу;
  • Стосунки “вчитель – учень” мають великий вплив на успішність із математики та на відчуття учнями щастя в школі й своєї приналежності до шкільної спільноти;
  • У середньому в країнах ОЕСР 71% учнів відвідують школи, керівники яких повідомили, що для вчителів цих закладів соціальний та емоційний розвиток їхніх учнів важливий настільки ж, наскільки й їхні успіхи в навчанні.

Повністю з дослідженням можна ознайомитись у документі нижче:

PISA_in-focus_50

Звантажити документ

Нагадаємо, позитивне ставлення учнів до змагальності як життєвого принципу більше сприяє їхній успішності в навчанні, ніж культивування духу суперництва в школі.

Фото: автор – ArturVerkhovetskiy, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber, а також Telegram для учнів


Обговорення