Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Грудня 2023

“Хто тут Ейнштейн?”: на ютуб-каналі для підлітків “Колайдер” вийшов науковий блогер-батл

“Хто тут Ейнштейн?” – один із трьох відеоформатів освітньо-розважального проєкту для підлітків “Колайдер” від Суспільного Мовлення та однієї з продакшн-студій.

Про це розповіли на сайті Суспільного.

“Ідея “Хто тут Ейнштейн?” полягає в тому, що два блогери/артисти змагаються між собою в справжніх наукових батлах і перевіряють фізичні явища, хімічні досліди на собі, показуючи, що наука насправді – не мука. Наука – це цікаво, класно, вона оточує нас всюди”, – пояснила Анастасія Зубченко, креативна директорка pedan|buro та режисерка ютуб-каналу “Колайдер”.

У першому випуску взяли участь ТікТок-блогери Лєра Пєшикова та Владислав Рудніцький. Зокрема, у “Музеї науки” Малої академії наук України вони дізналися, як виникла азбука Морзе, грали на клапкофоні і вгадували мелодію, кричали в “музейне” вухо, роздивлялися речі українського льотчика-випробувача Леоніда Каденюка тощо.

Загалом передбачається шість випусків, які виходитимуть щочетверга на ютуб-каналі “Колайдер”. Серед інших блогерів, які змагатимуться між собою та перевірятимуть свої знання за допомогою науки в різних музеях, – Влад Шевченко, alyona alyona, Даша Кубік та ін.

Як розповіли організатори, переможець наукового батлу отримає статуетку Ейнштейна, а той, хто програє, – “крінж-подарунок”. Також у кожному випуску глядачі зможуть узяти участь у розіграші подарунка, виконавши інтерактивну домашку.

За новими випусками можна стежити на платформах YouTube, TikTok та Instagram.

Фото: Суспільне Мовлення 


Обговорення