Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Липня 2022

Хто відповідає за безпеку під час складання НМТ – відповідь освітнього омбудсмена

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов розповів, хто відповідає за безпеку учасників мультипредметного тесту.

Про це він сказав в ефірі всеукраїнського телемарафону 7 липня, пише УП Життя.

За його словами, у регіональних представництв Українського центру оцінювання якості освіти є люди, які відповідають за виконання всіх вимог для забезпечення безпеки учасників.

Зараз місцева влада спільно з УЦОЯО облаштовують школи для безпечного проведення НМТ. Одна з головних вимог до центрів тестування – наявність укриття чи бомбосховища, куди учасники можуть спуститися в разі оголошення повітряної тривоги.

Під час повітряної тривоги мультипредметне тестування призупинятиметься, а всі учасники спускатимуться до укриттів. Завершити тестування можна буде лише після відбою.

“Зараз уже є затверджений порядок проведення, регламент облаштування пунктів тестування і проведення мультипредметного тесту, чітко визначені вимоги до кожного пункту тестування.

Ми бачимо, що є облаштовані приміщенні, зокрема й технікою та засобами захисту. Є розуміння, як це процедурно відбуватиметься”, – заявив Горбачов.

Проте він уточнив, що є випадки, коли навіть укриття не рятує від обстрілів окупантів.

“Маю зробити важливу, але неприємну ремарку: якщо, не дай боже, щось станеться через приліт, коли навіть в укритті люди можуть постраждати, то тут уже відповідальність на країні-агресорі.

Ми відповідаємо за те, що були створені максимально безпечні умови, але ж ми бачимо, що відбувається. Прилетіти може всюди, на жаль. Але регламент прописаний чітко і в ньому передбачено практично все, що необхідно передбачити для максимальної безпеки“, – сказав Горбачов.

Нагадаємо, сьогодні, 7 липня, завершується другий етап підтвердження в основній сесії мультипредметного тесту.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – monkeybusiness, Depositphotos


Обговорення